Obiective turistice

Transfagarasan

Transfagarasan, au DN7C este una dintre cele mai spectaculoase sosele din Romania, incercata, cu pedala pe acceleratie, la maxim si de cei de la Top Gear. Drumul serpuieste printre Muntii Fagaras ca sa lege doua regiuni istorice, Muntenia si Transilvania.

Barajul Vidraru

In drumul vostru prin Arges se cere o fotografie la Barajul Vidraru. Lacul de acumulare a fost construit in anul 1965, pe o suprafata de 893 de hectarea. Barajul a adunat apele raurile Buda si Capra pentru prevenirea inundatiilor si pentru producerea energiei electrice.

Manastirea Curtea de Arges

Ctitorită de Neagoe Basarab, domn al Țării Românești între 1512 și 1517, Mănăstirea Curtea de Argeş reprezintă o adevarată capodoperă a arhitecturii româneşti, iar legenda ridicării sale nu face decât să îi sporească grandoarea.

Cetatea Poenari

Poenari este una dintre cele mai impresionante cetati din Romania. Pentru privelistea asupra Cheilor Argesului, Barajului Vidraru si Muntilor Fagaras merita sa urcati cele 1480 de trepte ale cladirii! Cetatea lui Negru Voda, construita in secolul al XIV-lea, se afla langa localitatea Arefu, aproape de baraj.

Planetarium, Pitesti

Pe strada Armand Calinescu, la numarul 44 se afla primul planetarium digital din tara si cel de-al treilea din lume. Acest minunat instrument, prin care putem descoperi astrele ceresti, a fost inaugurat in anul 2008.

Muzeul Viticulturii si Pomiculturii-Conacul Golesti, Arges

Cand ajungeti in Arges, nu uitati sa va opriti si la Conacul Golesti, in prezent Muzeul Viticulturii si Pomiculturii. Construit in satul Stefanesti, conacul familiei Golesti, care se intinde pe aproximativ 14 hectare, ascunde povesti nebanuite.

Castelul Bran

Experimenteaza istoria, mitul, intriga şi magia acestui loc minunat: Castelul Bran…cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula. Site oficial aici: http://www.castelulbran.ro/

Pitesti

Pitești este reședința și cel mai mare oraș al județului Argeș, România. Orașul are renumele de „Orașul Lalelelor”, aici fiind găzduit anual un important festival, Simfonia Lalelelor.

Mioveni

Oraşul Mioveni are o istorie de peste 500 de ani. Prima atestare documentară dateaza din anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu (Mihov în slavonă) Mihoveni (Mioveni), făcând referire directă la locuitorii acestei formaţiuni sociale.

Gradina Zoologica Pitesti

În Grădina Zoologică din Pitești se pot vedea un număr de peste 130 de animale, din 39 de specii, printre care enumerăm: struț Emu, păun, tigru, lei, urși, bourul alb, căprioare, maimuțe, vulpi, lupi, nutrii, capre de Camerun, precum si diferite specii de păsări de pradă.

Manastirea Cotmeana

Mănăstirea se află situată în comuna Cotmeana, la 30 de km est de Râmnicu Vâlcea și la 32 km nord-vest de Pitești, pe drumul național ce leagă cele doua orașe. Mănăstirea Cotmeana a fost atestată documentar pentru prima dată în 1388.

Institutul de Cercetare – Dezvoltare Pentru Pomicultura Maracineni, Arges

Se pot organiza vizite de grup cu o rezervare telefonica sau prin email. Site-ul oficial: https://www.icdp.ro/